maandag, 2. april 2007 - 19:11

Zweefvliegtuig stort neer in woonwijk

Roermond

Het vliegtuigje dat maandagavond omstreeks 18.20 uur crashte in de Roermondse wijk ’t Veld, was afkomstig uit het Duitse Grefrath ter hoogte van Venlo. Dit is maandagavond bekend gemaakt tijdens een persconferentie in het stadhuis van Roermond. Bij het ongeval kwam de piloot, een 76-jarige inwoner van Mönchengladbach in Duitsland, om het leven. Het vliegtuigje is een gemotoriseerd zweefvliegtuig van het type Scheibe SF25. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.

De piloot van het vliegtuig was bezig met een 1,5 durende vlucht. Ooggetuigen zeiden dat het toestel enkele loopings maakte en daarbij een boom raakte middenin de woonwijk. Vervolgens kwam het vliegtuigje neer tegen een hek van een woning op een grasveldje. De identiteit van de omgekomen piloot is nog niet bekend.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt en ook burgemeester Henk van Beers heeft zich ter plekke op de hoogte laten stellen. Het ongeval werd door meerdere mensen gezien. Hiervoor is slachtofferhulp ingeschakeld. De Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten is aanwezig om het ongeval te onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):