woensdag, 24. december 2008 - 17:39

10 Axelse jongens aangehouden

Axel

De Zeeuwse politie heeft de laatste maand onderzoek gedaan naar een aantal vernielingen die in het Zeeuws-Vlaamse Axel plaats hebben gevonden.

Op vrijdagavond 28 november zijn diverse vernielingen gepleegd. Er werd o.a. een brandblusser weggenomen uit een sporthal, een lantaarnpaal werd vernield, een brandblusser werd leeggespoten in de gang van een woning aan de Bastionstraat.

Toen de bewoner naar buiten kwam werd hij bekogeld met een rolcontainer en een houten pallet. Een politieauto werd vernield en er werd baldadig gedrag vertoond rondom de jeugdsoos in Axel.

In verband met bovenstaande activiteiten zijn 10 jongens, allen afkomstig uit Axel en varierend in leeftijd tussen 13 en 15 jaar, door de politie aangehouden. Alle jongens zijn uitgebreid door de politie gehoord, sommige zelfs meerdere malen. Tegen zeker 6 jongens zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Met de aanhoudingen is ook de vernieling van een auto op de Oudeweg op zaterdag 11 oktober opgelost, alsmede een vernieling op 12 december rondom een woning in de Joost de Moorstraat. Meerdere jongens uit bovengenoemde groep gooiden daar met containers, bloembakken, bierflesjes, planten en eieren. Ook werd een tuinbankje vernield en één van de bewoners werd door de groep vandalen belaagd. Waarschijnlijk gaat de kinderrechter zich over deze zaak buigen.

Alle ouders van de jongeren zijn door de politie ingelicht en hebben, in de meeste gevallen, de verhoren bijgewoond.
Provincie:
Tag(s):