vrijdag, 12. september 2008 - 19:37

4.800 extra plaatsen voor fietsen

Tilburg

In Tilburg zijn 12.800 plaatsen om fietsen te stallen, waarvan 7.200 plaatsen in het centrum. Op korte termijn zijn 2.800 extra plaatsen nodig, met name rondom het centrum. Extra beugels worden onder andere geplaatst bij de Oude Markt en het Piusplein. In totaal is een uitbreiding met 4.800 plaatsen gewenst.

Ook komen er meer mogelijkheden om fietsen te stallen bij openbaar vervoer haltes. De maatregelen zijn onder meer gebaseerd op tellingen, internetdiscussies, advies van het Fietsforum, en bijdragen van bewoners. Daaruit blijkt dat er veel behoefte is aan extra fietsbeugels rondom het centrum.

Tevens zorgen fout geparkeerde fietsen voor overlast voor voetgangers, mindervaliden en hulpdiensten. Met het fietsparkeerplan wordt een voorzichtige afweging tussen al die belangen gemaakt.

Het uitvoeren van de maatregelen zorgt ervoor dat de bereikbaarheid van winkels en voorzieningen beter wordt voor fietsers. Er is minder chaos op straat doordat de fietsen netjes staan gestald. Zo worden minder fietsen gestolen of vernield. Doordat er meer mogelijkheden zijn voor het stallen van fietsen, betekent dit ook dat de fietser op bepaalde locaties de fiets juist niet mag stallen. Hier worden fietsen geruimd.
Provincie:
Tag(s):