donderdag, 4. december 2008 - 9:05

Afvalpieten gesignaleerd in Enschede

Enschede

Sinterklaas heeft een hekel aan zwerfafval, dat is al meer dan honderd jaar bekend. Dit jaar gaat de sint alleen actief het goede voorbeeld geven. De Sint heeft zeven afvalpieten meegenomen uit Spanje. Donderdag 4 december, tijdens de koopavond, zullen deze pieten in Enschede aan het werk zijn.

Sinterklaas heeft de gemeente Enschede laten weten dat hij het beleid van de gemeente steunt en ook blijer wordt van een schone binnenstad. Sinterklaas: `Afval op straat hoort niet, mijn paard Amerigo eet alles wat op straat ligt en wordt hier behoorlijk ziek van. Vandaar dat ik dit jaar deze pieten speciaal heb meegenomen. Ik wil dat ze opletten dat niemand ook maar één papiertje op straat gooit. Ook moeten de pieten de kinderen het goeie voorbeeld geven. Helaas kan ik er zelf donderdag niet bij zijn, ik heb het te druk met pakjes bezorgen en spaar mijn energie voor vrijdag' aldus de Sint.

De gemeente Enschede is blij met de komst van de afvalpieten. Het steunt de gedachte van de gemeente als het gaat om de bestrijding van zwerfafval in de binnenstad. De actie van aankomende donderdag is er één in een reeks van velen. Op deze manier probeert de gemeente het publiek er bewust van te maken dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor het in de afvalbak gooien.
Provincie:
Tag(s):