vrijdag, 14. maart 2008 - 14:11

Arsenal tegen Liverpool in Champions League

(Elfvoetbal) Tijdens de loting voor de kwartfinale van de Champions League is er slechts één Engelse paring uit de kokers gekomen in Nyon. Arsenal neemt het daarin met Robin van Persie op tegen Liverpool. Manchester United werd gekoppeld aan AS Roma en zal de eerste wedstrijd in Italië afwerken.

Tenslotte kwamen ook de duels Schalke 04 - Barcelona en Fenerbahce SK - Chelsea uit de loting naar voren, die werd verricht door oud-doelman Rinat Dasajev, die in 1988 nog het doel van de Sovjet-Unie verdedigende tijdens de finale. Dasajev is nu ambassadeur van Moskou, waar de finale van de Champions League wordt afgewerkt.

In Nyon werd direct doorgeloot voor de halve finale. De winnaar van Arsenal/Liverpool speelt thuis tegen de winnaar van Fenerbahçe/Chelsea. In de andere semi-eindstrijd speelt de winnaar van Schalke/Barcelona tegen de winnaar van AS Roma/Manchester United.

De duels in de kwartfinale worden afgewerkt op 1/2 en 8/9 april. De halve finale staat ingepland voor 22/23 en 29/30 april. De eindstrijd in Moskou volgt op 21 mei.
Categorie:
Tag(s):