vrijdag, 20. juni 2008 - 21:36

Autonational werft personeel voor bouwen LOFAR antennes

Exloo

Autonational B.V. organiseert in samenwerking met wervingbureau Capac en de gemeente Borger-Odoorn een informatiemiddag over de bouw van antennes voor de LOFAR telescoop. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 juni aanstaande om 16.00 uur in het gemeentehuis in Exloo.

Productiebedrijf Autonational is door ASTRON ingehuurd om de antennes van de LOFAR telescoop in elkaar te zetten. Geïnteresseerden zijn welkom om de informatiebijeenkomst bij te wonen. Tevens is de middag bedoeld voor werkzoekenden uit de regio die aan dit project willen meewerken.

De LOFAR telescoop bestaat uit ongeveer 25.000 kleine antennes, die worden geplaatst op het centrale gebied van ca 400 hectare bij Exloo in de gemeente Borger-Odoorn en enkele tientallen kleine antennestations van anderhalve hectare verspreid over Noord-Nederland en Noord-Duitsland. De gemeente Borger-Odoorn is verheugd dat dit vooruitstrevende project nu ook kansen op het gebied van werkgelegenheid biedt.

In opdracht van Stichting LOFAR heeft Autonational de behuizing van een zogenaamde High Band Antenne ontworpen. De High Band Antennes (HBA’s) vormen samen een tegel van ongeveer vijf bij vijf meter. Per tegel worden zestien antenne elementen met bijbehorende elektronica geïntegreerd.

Het in elkaar zetten en installeren van de antennes vindt plaats vanaf augustus 2008 tot medio 2009. De antennedelen zullen in een hiervoor bestemde ruimte aan de rand van Exloo worden samengevoegd waarna ze naar het veld worden getransporteerd. Vervolgens zullen ze in het veld aangesloten worden op het LOFAR glasvezelnetwerk.

Voor dit werk wordt gezocht naar mannen en vrouwen die in teamverband de diverse onderdelen (piepschuim, grondplaat, antennedelen, elektronica, bekabeling, plasticfolie en bevestigingen, etc.) bij elkaar voegen tot een antennetegel van vijf bij vijf meter. De dagproductie zal zestien antennes zijn. De totale productie moet in juni 2009 zijn afgerond. Voor het transport van de assemblagehal naar het veld worden chauffeurs met rijbewijs BE gezocht. Er is ook plek voor installateurs voor het plaatsen en aansluiten van de antennegevels in het veld.
Provincie:
Tag(s):