zondag, 27. april 2008 - 21:48

Bevrijdingsfestival muziek van om de hoek tot USA

Assen

Op maandag 5 mei wordt in de binnenstad van Assen van 13.00 uur tot 23.00 uur het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Drenthe gevierd. Het festival op de Dag van de Vrijheid is het hoogtepunt van de activiteiten in de Drentse Maand van de Vrijheid. Het Bevrijdingsfestival is gratis toegankelijk voor iedereen die onze vrijheid mee wil vieren.

Op 5 locaties in de binnenstad van Assen (Koopmansplein, Markt, Brinkstraat, Gouverneurstuin en Brink) zijn optredens in zeer uiteenlopende stijlen. Een greep uit het aanbod: Going Somewhere, René Karst, The Nightfall Project (winnaar Drenthe Rocks contest 2008), Gestoorden uit het Noorden & band, Lefties Soul Connection, Green Hornet, George Experience feat. Joseph Bowie (USA), de Hot Stewards, The Pedro Delgado’s en Seven Eleven.

De Nederlandse top DJ Ferry Corsten is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid en hij is de eerste die, na aankomst met de helikopter, het Koopmansplein ’s avonds omtovert tot dancepodium en het publiek daarbij betrekt met een verrassende thema-act. De internationaal vermaarde DJ’s Skitzofrenix en Dr. Lektroluv (NEWS BELGIE) completeren het Dance-spektakel en sluiten het festival af.

De Gouverneurstuin en directe omgeving worden weer omgedoopt tot Plein van de Vrijheid, met debatten en optredens op het Kunstbende-podium van landelijke artiesten als rapper Def P (die ook in debat gaat) en Orange Blossom Special (Johnny Cash Tribute) naast local heroes als finalisten van de Drentse Kunstbende, de Klootviolen (winnaar van de Industry Huisband contest 2008), Pioneers of Love, Orange Glow, V.U.D.U. en Tangarine & Friends.

5voor5: Vijf minuten aandacht voor 5 mei, vijf minuten geven voor de vrijheid. Zo kun je bij Amnesty International een kaartje schrijven, bij Warchild een kindsoldaat bevrijden, laat Vluchtelingenwerk je ervaren welke doolhof Nederland is voor vluchtelingen en kun je bij Cordaid/Mensen in Nood mee doen met een actie waarbij een enorm opblaasbaar potlood een centrale rol speelt. ’s Avonds krijgen deze 5voor5 acties een spectaculair vervolg op het Koopmansplein tijdens het optreden van Ferry Corsten.

Op het Milleniumplein (Jacob Cramerplein en in het Drostenlaantje) organiseert het MoC (Mondiaal Ontwikkelingscentrum Drenthe) een ideële markt waarbij alle mondiale organisaties en particuliere initiatieven welkom zijn. Compleet met zeepkist/speakerscorner en de lancering van de vernieuwde Wereldatlas Drenthe.

Het Kinderplein is ’s middags geheel en al voor de kinderen, waar Art. 1 uit Assen een kinderfestival organiseert met onder meer kinderdisco met DJ Maarten, workshops, , demonstraties en live muziek.
Provincie:
Tag(s):