vrijdag, 1. februari 2008 - 21:22

Brand bij Geodis Vitesse nog niet geblust

Blerick

Vrijdag heeft de blushelikopter van de Koninklijke Landmacht opnieuw geassisteerd bij de brandbestrijding bij Geodis Vitesse in Blerick. De blusacties hebben er tot nu toe nog niet toe geleid dat de brand daadwerkelijk gedoofd is, zo meldt de brandweer. Wel is de brand door de diverse blusacties inmiddels in grootte afgenomen.

Vrijdagochtend heeft de brandweer een nieuw waterwinningspunt in gebruik genomen, waardoor brandslangen over de weg heen gelegd moesten worden. Omdat enkele bestuurders over de brandslangen reden en de slangen hierdoor schade opliepen is besloten een afzetting te plaatsen. In de tussentijd heeft de brandweer de slangen beschermd met slangenbruggen en onder de wegen doorgeleid. De afgesloten wegen konden hierdoor omstreeks 13.00 uur weer vrij worden gegeven.

Donderdag zijn de bewoners van vijf woningen nabij het bedrijf geadviseerd om de woning te verlaten, om de hinder en eventuele gezondheidsproblemen bij langdurige blootstelling aan rook te voorkomen. De geur van de brand werd tot in Grubbenvorst waargenomen. Uit metingen bleken vooralsnog geen gevaarlijke concentraties aanwezig te zijn. De brandweer en het RIVM voeren al vanaf het begin van de brand diverse metingen uit.

Vrijdagmiddag zijn alle bewoners in het directe gebied van de rook weer terug gegaan naar hun huizen. In een persoonlijke gesprek zijn zij geïnformeerd en geadviseerd over de effecten van de rook en de mogelijke gevolgen van de neerslag.

De brand heeft gedurende de afgelopen drie dagen behoorlijk wat impact gehad op de betrokkenen, bedrijven en bewoners in de buurt en uiteraard voor de diverse hulpdiensten. Zo is de brandweer op het piekmoment met 120 medewerkers uit de hele regio aan het werk geweest en neemt het gecontroleerd blussen, wat de klok rond aan de orde is, ongeveer 30 medewerkers in beslag.

Vooralsnog gaat de brandweer ervan uit dat het nog enkele dagen gaat duren voordat de brand volledig is geblust. De website van de gemeente Venlo kan worden geraadpleegd voor veelgestelde vragen

De website www.crisis.nl is inmiddels opgeheven evenals het landelijke publieksnummer.
Provincie:
Tag(s):