vrijdag, 20. juni 2008 - 9:12

Brandweerauto boort zich in gevel

Amsterdam

In Amsterdam heeft vrijdagochtend een brandweerauto zich in een gevel van een snackbar geboord. Daarbij zijn vier brandweermensen gewond geraakt en met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 09.00 uur bij een uitwijkmanoeuvre. Brandweer en politie waren met optische geluidssignalen onderweg naar een brandmelding op de Gibraltarstraat in Amsterdam. Op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg hoek Bos en Lommerweg kwamen de diensten elkaar tegen.

Bij een uitwijkmanoeuvre, om een aanrijding met de politieauto te voorkomen, reed de chauffeur van de brandweerwagen een lichtmast omver en raakte een bestelbus die stond te lossen. Uiteindelijk kwam het voertuig tot stilstand tegen een gevel van een snackbar die op dat moment gelukkig gesloten was.

De chauffeur van de brandweerwagen raakte bekneld en is door collega’s van een andere kazerne uit het zwaar beschadigde voertuig bevrijd. In totaal raakten vier spuitgasten gewond die allen overgebracht zijn naar een ziekenhuis. Twee andere brandweerlieden kwamen met de schrik vrij.

De politiedienst van de KLPD en Kennermerland zullen als onafhankelijke partij onderzoek doen naar de exacte toedracht van het ongeval.

Lees ook het artikel op Blikop112 over 'Draagplicht autogordels geldt ook voor de brandweer'.
Provincie:
Tag(s):