maandag, 9. juni 2008 - 22:18

Campagne “Drenthe bespaart� van start

Assen

Maandag heeft gedeputeerde Tanja Klip-Martin van Provincie Drenthe en directeur Reinder Hoekstra van Milieufederatie Drenthe in het provinciehuis in Assen het startschot gegeven voor een provinciebrede energiebesparingscampagne onder het motto ‘Drenthe Bespaart’. Op hetzelfde moment ging bij de Drentse gemeentehuizen de campagnevlag in top.

‘Drenthe Bespaart’ is een gezamenlijk initiatief van de provincie, de Milieufederatie Drenthe, de Drentse gemeenten en een aantal (energie)bedrijven. Het doel van de gezamenlijke campagne is huishoudens in Drenthe wegwijs te maken in het enorme aanbod van energiebesparingsmogelijkheden in Drenthe. Hiervoor ontwikkelden de partners een nieuwe website: www.drenthebespaart.nl die maandag tijdens de openingsactie ‘online’ gaat.

De website www.drenthebespaart.nl moet uitgroeien tot dé plek waar alle informatie over energiebesparing in Drenthe te vinden is. Bezoekers kunnen op de website een energiecheck doen, die hen een serie tips oplevert die in hun woonsituatie van belang zijn. De website bevat daarnaast veel nuttige links naar aanbieders van energiebesparende producten, diensten en projecten. Aanbieders die hun energiebesparende producten en diensten voor het voetlicht willen brengen bij de bezoekers van de site, kunnen zich op hun beurt vanaf 9 juni via de website aanmelden.

Om de nieuwe website bekendheid te geven, is allerlei campagnemateriaal ontwikkeld, waaronder posters, banners, stoppers en advertenties. Bedrijven die belangstelling hebben, kunnen materiaal opvragen via het contactformulier op de website www.drenthebespaart.nl.
Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Andrea van den Boogaart, provincie Drenthe, tel. 0592-365 267 of 06-52 09 39 65.
Provincie:
Tag(s):