donderdag, 17. juli 2008 - 11:24

Eén slachtoffer Lijsterbeslaan alsnog overleden

Groningen

Het 40-jarige slachtoffer uit Groningen is woensdag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis overleden. Donderdagmiddag zal sectie worden verricht op het lichaam van de man. Het andere slachtoffer, de 38-jarige bewoner van de woning waar de schietpartij plaatsvond, zal binnenkort uit het ziekenhuis worden ontslagen. Hij heeft al aangifte gedaan.

De 31-jarige vrouw uit Groningen, die verdacht werd van medeplichtigheid aan het incident, is woensdagavond in vrijheid gesteld. Zij werd meerdere keren gehoord. De verdenkingen tegen de vrouw waren niet zodanig dat zij moest worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De 49-jarige verdachte uit Groningen zal donderdag wel worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man heeft tijdens de verhoren bekend dat hij met een vuurwapen heeft geschoten. Het onderzoek is nog in volle gang. Over de volledige toedracht van het incident kunnen nog geen nadere mededelingen worden gedaan.

De bijeenkomst voor de buurtbewoners is woensdagmiddag naar tevredenheid verlopen. Ongeveer twintig volwassenen en tien kinderen bezochten de bijeenkomst. Er waren hulpverleners aanwezig om de nodige ondersteuning te geven. De bezoekers waren tevreden over het verloop en de inhoud van de bijeenkomst. De middag werd georganiseerd door de politie, gemeente en hulpverleningsdienst.
Provincie:
Tag(s):