zondag, 27. juli 2008 - 11:40

Eerste zwemwedstrijd gehouden in de Maas

Rotterdam

Voor het eerst in de geschiedenis is er zondag 27 juli in Rotterdam een zwemwedstrijd gehouden in de Maas. Over een traject van drie kilometer lang moesten 14 zwemmers hun best doen in de Maas om rond het Noordereiland te zwemmen. De wedstrijd werd georganiseerd door de Stichting Rondje Noordereiland.

Zwemmers
Afgelopen maanden hadden de zwemmers hard getraind om de route zo snel mogelijk af te leggen. De wedstrijd startte onder de Erasmusbrug waar ook weer werd gefinisht.

De bewoners van het Noordereiland werd gevraagd om vooral met veel potten, pannen, lepels en andere muziek, langs de kant te gaan staan om de zwemmers aan te moedigen.

Milieu
De Stichting Rondje Noordereiland wil met het evenement aandacht vragen voor de Maas. Deze rivier is namelijk in 30 jaar tijd een stuk schoner geworden. Er zwemt weer meer paling, meerval, zoetwaterkreeft en zalm stroomopwaarts richting de paaiplaatsen

Start uur uitgesteld
De organisatie was genoodzaakt om de start, die oorspronkelijk gepland stond om 10.30 uur, een uur uit te stellen vanwege de te sterke stroming in de Maas op dat moment. Om problemen voor de zwemmers te voorkomen werd daarom in samenspraak met het Havenbedrijf Rotterdam besloten de wedstrijd om 11.30 uur te beginnen.
Provincie:
Tag(s):