zondag, 27. april 2008 - 23:17

Feyenoord pakt voor elfde maal de KNVB-beker

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft een teleurstellend seizoen enigszins opgefleurd door de KNVB-beker te pakken. De ploeg van Bert van Marwijk won in een matige finale met 2-0 van Roda JC en pakt daardoor voor de 11de maal in de historie de beker.

Beide ploegen begonnens nerveus en afwachtend aan het duel. Met Michael Mols in de basis en Roy Makaay op de bank maakten de Rotterdammers een iets betere indruk dan de tegenstander, maar desondanks kwam de voorsprong uit de lucht vallen. Luigi Bruins werd na acht minuten spelen aan de linkerkant weggestuurd door Tim de Cler. De jongeling had een uitstekende voorzet op Denny Landzaat in huis, die de bal achter Bram Castro gleed en de stadionclub op voorsprong zette.

De Limburgers kropen na de tegentreffer uit hun schulp en namen het duel in handen. Feyenoord kwam nauwelijks meer onder de druk vandaan en van de eigen helft af. De ploeg van Raymond Atteveld speelde fel, agressief en had het middenveld in handen. In de 21ste minuut kreeg Roda JC de eerste, grote kans via Roland Lamah. De buitenspeler kwam vanaf de rechterkant naar binnen en probeerde de bal in de verre hoek te plaatsen, maar zijn inzet ging voorlangs.

Geheel tegen de verhouding in kwamen de Rotterdammers op een ruimere voorsprong. Jonathan de Guzman ging in de 36ste minuut de één-twee aan met Michael Mols, bleef fysiek overeind en tikte de bal door de benen van Castro in het doel. Vlak voor rust leek Mols het duel vroegtijdig te beslissen, maar de spits was niet zelfzuchtig genoeg en koos voor een voorzet, die niet op maat was.

Na de hervatting liet Feyenoord het spel aan de Limburgers en gokte op de counter. De speelwijze van de stadionclub kwam de wedstrijd niet ten goede. Het behoorlijke voetballende Roda JC van de eerste helft was na de thee verdwenen. Feyenoord bleef simpel overeind, maar was in de aanval ook onmachtig. Van Marwijk probeerde met Makaay voor Mols anvallend nog een vuist te maken, maar een derde treffer voor de stadionclub zat er niet in. Denny Landzaat was nog dichtbij in de 76ste minuut, maar de middenvelder schoot hard op de paal.

De Limburgers kwamen vlak voor tijd via invaller Sekou Cissé nog dichtbij een eretreffer, maar de Ivoriaan zijn kopbal ging voorlangs, waardoor de Rotterdammers met KNVB-beker toch nog een prijs wisten te winnen in het honderd jarige bestaan van de club. Landzaat liet in een eerste reactie weten blij te zijn met de bekerwinst. "Het is altijd goed om een prijs te winnen. We willen altijd voor het hoogste gaan, maar helaas was het niet haalbaar. Gelukkig hebben we het tot de finale geschopt en dus moesten we die beker binnen houden. Dat hebben we gedaan. Echt fantastisch."

Van Marwijk reageerde zeer uitgelaten na het laatste fluitsignaal. "We zaten niet bij de eerste vijf en daardoor komt alles aan op deze wedstrijd. Dat neemt veel spanning met zich mee. Ik vond het na de 2-0 ook geen goede wedstrijd meer. Heel veel jongens waren ook op van de zenuwen. Maar al met al ben ik zeer blij dat ik met een prijs afscheid kan nemen van Feyenoord", aldus de toekomstige trainer van het Nederlands elftal.
Categorie:
Tag(s):