vrijdag, 6. juni 2008 - 13:14

Forse stijging DNA-afname door marechaussee Schiphol

Schiphol

De marechaussee op Schiphol heeft in de eerste 5 maanden van 2008 al meer DNA afgenomen bij gesignaleerde passagiers ten opzichte van de eerste 5 maanden in 2007. Dit heeft de marechaussee vrijdag laten weten.

In 2007 is er bij de grenscontroles van 115 personen DNA afgenomen. Tot op heden zijn er dit jaar al 87 passagiers geweest die alvorens zij hun reis konden vervolgen hun DNA hebben afgestaan. Als de stijging doorzet zal het totaal aantal DNA-afnames eind 2008 zijn verdubbeld ten opzichte van 2007.

De marechaussee neemt bij passagiers die door justitie gesignaleerd staan DNA af. Dit gebeurt door middel van het afstaan van wangslijm. Het betreft passagiers die Nederland willen in- of uitreizen en vervolgens bij de paspoortcontrole middels een match van het opsporingssysteem en de identiteitsgegevens herkend worden als een persoon waar Justitie DNA van wil hebben.

Direct na aanhouding van de passagier neemt de marechaussee DNA af, vervolgens kan hij of zij, indien er verder geen belemmeringen zijn, direct de reis voortzetten.
Provincie:
Tag(s):