maandag, 30. juni 2008 - 17:45

Geïnstrumentaliseerd oefenen voor Uruzgan

Den Haag

13 Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot neemt in de periode van 23 juni tot en met 7 juli deel aan de oefening "Güz Altmark" op het Truppenübungsplatz Altmark in Letzlingen, Duitsland. De brigade oefent met ruim 800 militairen en een grote diversiteit aan (pantser)voertuigen op dit volledige geïnstrumentaliseerde oefenterrein. De oefening heeft tot doel de brigade-eenheden die begin 2009 naar Uruzgan gaan te oefenen en geïntegreerd te laten trainen. Dit heeft Defensie maandag bekendgemaakt.

Sensoren
Het oefenterrein is volledig geïnstrumentaliseerd wat betekent dat er overal sensoren in het terrein zitten. Deze sensoren gecombineerd met sensoren op voertuigen en het personeel maken het mogelijk de oefeningen zeer gedetailleerd te volgen en uitvoerig te evalueren.

Er kan een vrijwel onbeperkt scala aan scenario’s worden beoefend. Alle handelingen van de eenheden, voertuigen en de individuele militair kunnen achteraf zichtbaar worden gemaakt.

Hiermee worden tijdens de evaluatie de gevolgen van keuzes en handelingen direct zichtbaar. Dit heeft tot doel om de militairen sneller en beter te kunnen laten leren. Dit realistisch oefenen is van belang voor de militairen die begin 2009 worden ingezet voor missies in Uruzgan.
Provincie:
Tag(s):