donderdag, 28. februari 2008 - 19:47

Gemeente Bergen tegen grenscorrectie met Arcen

Bergen

Uit de brief van 12 februari 2008 van de gemeente Arcen en Velden aan het college van burgemeester en wethouders van Venlo blijkt dat Arcen en Velden een grenscorrectie wil realiseren bij locatie Roobeek/Klein Vink. Gelijktijdig met de ingangsdatum van de herindeling tussen de gemeenten Arcen en Velden en Venlo moet de nieuwe gemeentegrens op de Twistedenerweg komen, aldus Arcen en Velden. Dit gebied is echter van de gemeente Bergen. En volgens het college van Bergen moet dit ook zo blijven. “Een grenscorrectie is onbespreekbaar voor ons,� zo laat burgemeester Klaverdijk van de gemeente Bergen donderdag weten.

Het doel van de gemeente Arcen en Velden om grenscorrectie toe te passen is om gezamenlijk met partijen en financiële ondersteuning vanuit Venlo plannen te ontwikkelen tussen de gemeente Arcen en Velden, de gemeente Venlo en met de Roompot. De aanpak hiervan start volgens de Arcen en Velden in 2008.

“Voor een adequate aanpak van de toeristische ontwikkelingen op die locatie is het helemaal niet nodig om een grenscorrectie te realiseren,� aldus Klaverdijk. “Er is eerder al een projectgroep geformeerd door Arcen en Velden en Bergen om tot een helder voorstel te komen voor uitbreiding van het vakantiepark van de Roompot. Deze uitbreiding zou plaatsvinden op grondgebied Arcen en op grondgebied van de gemeente Bergen. Samen met alle betrokken partijen moeten we daar bestuurlijk uit kunnen komen. En hier is geen grenscorrectie voor nodig!�
Provincie:
Tag(s):