zaterdag, 9. februari 2008 - 0:51

Grapje onacceptabel

Arnhem

In de nacht van donderdag op vrijdag wist een medewerkster van een tankstation aan de Burgemeester Matsersingel in Arnhem-Zuid nog net een overval te voorkomen. Althans dat dacht zij.De vrouw zag omstreeks half twee ’s nachts twee mannen vermomd met bivakmutsen buiten lopen en besloot direct de zaak te sluiten.

De twee mannen liepen vervolgens weg in de richting van het daarachter gelegen industrieterrein. Dat het om een grap ging kon zij toen niet weten.

Op de Overmaat zagen de gewaarschuwde agenten een scooter rijden met daarop twee jongens. Bij controle bleken de bivakmutsen in de buddyseat van de scooter te zitten. De twee jongens, een 19-jarige Arnhemmer en een 17-jarige jongen uit Dieren, werden direct aanhouden op verdenking van poging tot overval.

Tijdens het verhoor vrijdagochtend bleek dat het ging om een ‘grap’. De jongens hadden het voorval gefilmd met een gsm. Met dit filmpje zouden ze een scooter kunnen winnen. De telefoon en hun eigen scooter zijn in beslag genomen.

De jongens zijn vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. De politie kan de grap volstrekt niet waarderen en vindt het onacceptabel. Het korps zoekt uit of het mogelijk is om de jongens alsnog strafrechtelijk te vervolgen. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is om de kosten van de politie-inzet op de jongens te verhalen.

Tegen de 19-jarige Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed en rijden zonder bromfietscertificaat.

De medewerkster van het tankstation is geschrokken. Ze heeft zeer allert gehandeld door de zaak direct te sluiten en de politie te waarschuwen.
Provincie:
Tag(s):