zaterdag, 20. december 2008 - 10:13

Groningen Seaports Masters 2008

Delfzijl

Van 20 tot 27 december vindt het Groningen Seaports Masters 2008 plaats. Een internationaal invitatietoernooi met 12 damgrootmeesters. Het toernooi wordt gehouden in Theater en Congrescentrum De Molenberg in Delfzijl.

Het toernooi is live via internet te volgen via de website www.groningen-seaports-masters.eu.

Met dit internationale toptoernooi wil de organisatie de internationale ambities van de vierde zeehaven van Nederland en het internationale bedrijfsleven, verbinden met de Eemsdeltaregio als economische kernzone in de provincie Groningen.

Aan het Groningen Seaports Masters 2008 doen de beste spelers ter wereld mee, afkomstig uit vier continenten. Toegezegd hebben wereldkampioen Alexander Schwarzman en zijn uitdager Alexander Georgiev, beiden uit Rusland. De kersverse wereldkampioene Darya Tkachenko uit de Oekraïne en de onttroonde wereldkampioene Tamara Tansykkuzhina, eveneens uit Rusland. Verder de vice wereldkampioen Mark Podolski uit Duitsland, twee van de sterkste spelers uit Afrika, nl. Leopold Kouogueu uit Kameroen en Macadou N'Diaye uit Senegal, de sterkste speler van Azië, Dul Erdenebileg uit Mongolië en van Zuid Amerika, Allan Silva uit Brazilië. Tenslotte de 10-voudig oud wereldkampioen Alexei Tsjizjov en de Nederlandse oud-kampioenen uit onze eigen provincie, Auke Scholma uit Baflo en Martin Dolfing uit Groningen.
Categorie:
Tag(s):