vrijdag, 1. augustus 2008 - 20:15

Hollander verfoeit buitenlands bakkie leut

Amsterdam

Vakantie betekent niet alleen maar genieten. Ruim een op de vijf Nederlanders ergert zich groen en geel aan het smakeloze 'bakkie troost' van hun gastland. Vakantiegangers die de hele dag aan het bellen zijn, vormen een nog grotere irritatiebron (72 procent). En ook een buitenlands biertje weten Nederlanders niet echt te waarderen.

Voor veel Nederlanders, ruim een op de zes, is het namelijk begrijpelijk dat de beertender van thuis een prominent plekje krijgt in de kofferbak en op de camping. Dit zijn resultaten uit een representatief onderzoek naar vakantiebeleving onder vijfhonderd Nederlanders in opdracht van consumentenelektronicaspecialist ElectronicPartner (EP:).

Ruim een op de tien Nederlanders neemt het koffie(pad)apparaat van thuis mee. Overigens niet alleen voor eigen gebruik. Ook al behoort de mobiele telefoon tot de standaard vakantie-uitrusting (86 procent), toch laten Nederlanders die juist het liefste thuis (een op de vijf). Wel zou een op de vijf Nederlanders het liefst de TV van thuis inpakken, om niet het favoriete programma te hoeven missen.

Ook het buitenlandse levensritme, blijkt niet altijd in goede aarde te vallen bij de Hollanders. Want al is de vakantie vaak bedoeld om uit te rusten, toch gaat bij eenderde de wekker mee (33 procent). Dat geldt ook voor de föhn. Ook mannen willen graag dat hun haar goed zit op vakantie: een op de acht vertrekt niet zonder föhn naar zijn vakantieadres.
Categorie:
Tag(s):