vrijdag, 13. juni 2008 - 19:03

"Hop on, Hop off the Architec-tour"

Breda

“Architectuur en politiek� is het landelijke thema van de dag van de architectuur, die dit jaar op zaterdag 21 juni plaats vindt. In heel Nederland vinden activiteiten plaats waardoor een breed publiek op een informele manier kennis kan maken met architectuur in al haar aspecten.
In Breda kunnen bezoekers vanaf 13.00 uur onder andere genieten van een rondrit met dubbeldeksbussen, presentaties en een stadsdebat. Er zijn ook speciale kinderactiviteiten.

Om 13.00 uur start het programma met korte introducties vanuit de BNA en de gemeente. Hierna start de “Architec-tour�, een gratis rondritcircuit met drie open dubbeldeksbussen langs en door de binnenstad, naar analogie van de City Tours in Rome, Parijs, Londen, etc.

De totale route is een circuit van ongeveer 60 minuten; men kan op- en af stappen op speciaal voor deze dag gecreëerde haltes waar ook uitgebreidere toelichtingen plaatsvinden over de projecten aldaar.
De bussen rijden met een frequentie van 20 minuten, waardoor meermaals op- en afstappen mogelijk is (“hop on, hop off�) tot ongeveer 17.00 uur. De startlocatie is het plein voor het Chassé Theater.
Provincie:
Tag(s):