donderdag, 11. september 2008 - 11:41

Johnny B. na vrijlating weer aangehouden

Johnny B., de verdachte in de zaak van de brandstichtingen in ’t Zandt, is opnieuw aangehouden. Donderdagmorgen werd B. door de rechtbank van Groningen nog vrijgelaten omdat het voorarrest en de telasten legging niet tot verhouding staan tot elkaar.

De rechtbank hield donderdag een pro-forma zitting om de voortgang in het onderzoek te toetsen. De rechtbank oordeelde dat er na ruim negen maanden hechtenis geen gronden meer waren om B. langer in hechtenis te houden.

Uit de zitting bleek verder dat het Openbaar Ministerie B. ervan verdenkt zelf de anonieme brieven te hebben gestuurd naar o.a. de regionale omroep. In deze brieven claimde de schrijver de brandstichter van ’t Zandt te zijn en werd de vrijlating van B. geëist. Volgens het OM zou er dna- materiaal aangetroffen zijn op de postzegels en de enveloppen. Voor het versturen van de brieven is B. aangehouden en weer ingesloten.

Naar verwachting zal de inhoudelijke behandeling plaatsvinden op maandag 17 november 2008. In beginsel is dan de gehele dag voor deze zaak uitgetrokken.


Lees hier dossier brandstichtingen 't Zandt
Provincie:
Tag(s):