dinsdag, 1. juli 2008 - 12:02

Kinderen doen mee, ook in Sneek!

Sneek

Maandag 30 juni ondertekende Sneker wethouder Andries Ekhart het convenant “ Kinderen doen mee!� . Op basis van dit convenant zet de gemeente Sneek zich in om armoede onder gezinnen met kinderen met een beperkt inkomen te voorkomen of te bestrijden.

Alle kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, cultuur of andere activiteiten, ongeacht het inkomen van hun ouders. Lid worden van een sportclub, een muziekvereniging of een hobbyclub zorgt er voor dat minder kinderen buiten de maatschappij komen te staan. Daarom heeft de gemeente Sneek, net als vele andere gemeenten, een convenant gesloten met staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De gemeente Sneek heeft natuurlijk al de Bijdrageregeling minima. Door deze regeling kunnen huishoudens met een inkomen tot en met 125% van het sociaal minimum per jaar per kind tot 18 jaar een bedrag van
€ 150,- ontvangen. Ook is er dit jaar al een computerproject gestart voor gezinnen met kinderen die in een bijstandssituatie verkeren. In de loop van dit jaar en de komende jaren wil de gemeente Sneek nog meer activiteiten ontwikkelen waarmee bereikt wordt dat alle kinderen op een of andere manier meedoen in de maatschappij.
Provincie:
Tag(s):