zondag, 1. juni 2008 - 17:43

Mogelijke “ontvoering� in Oostrum

Oostrum

De politie zoekt getuigen of anderszins mensen die klaarheid kunnen brengen in een opmerkelijk voorval op zaterdagavond 31 mei 2008 nabij de Tichelwei te Oostrum. Alhoewel het daarbij zeer goed kan gaan om een bezorgde ouder en een weggelopen minderjarige of een verbroken relatie, houdt de politie ook rekening met een misdrijf.

Omstreeks 21.00 uur zagen twee getuigen dat een meisje op het fietspad nabij de Tichelwei liep. Dat is op de plek waar de Friese Marrekrite aanlegplekken heeft voor passanten, bootjes. Het meisje werd door twee mannen in een donkere, mogelijk zwarte auto getrokken. Het meisje was ongeveer 18 á 20 jaar met lang blond haar. De ene man was ongeveer 30 á 40 jaar met kort donker haar en een nette verzorgde uiterlijk. Hij was eerst door het maïsland gelopen in de richting van het meisje terwijl de andere man met de auto een honderd meter verderop stond. Er is geen goed signalement van de andere man. Bij het wegrijden zaten beide mannen voorin en het meisje achterin.

Door de politie is direct een sporenonderzoek uitgevoerd. Ook is onder andere onder de watersporters, die daar afgemeerd lagen, een buurtonderzoek gehouden. Tot nu toe heeft dit niet geleid tot de oplossing van deze opmerkelijke gebeurtenis. De politie verzoekt iedereen die iets weet of heeft gehoord over deze zaak of anderszins iets kan bijdragen dat tot de opheldering leidt, zich te melden. Dar kan op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.
Provincie:
Tag(s):