woensdag, 14. mei 2008 - 14:47

'Moord' in bibliotheek Almere onderzocht

Almere

Altijd al een moord op willen lossen? Op een plaats delict willen kijken? Of iets willen weten over forensisch en ballistisch onderzoek? Benieuwd naar het werk van een rechercheur, de witte pakken, plastic handschoenen en voetafdrukken? Bibliotheek Almere organiseert op donderdag 5 juni van 18.00 tot 21.00 uur een ‘evening of the plots’: CSI in Almere.

Moord
Tijdens CSI in Almere wordt in de centrale bibliotheek een moord opgelost aan de hand van een echt PD (Plaats Delict). Wat is daar precies gebeurd? Op het plaats delict gaan studenten forensisch aan het werk om de sporen te zekeren en zal een rechercheur uitleg geven.

Ontvoerd
Helen Vreeswijk en Patrick Vandermeiren begeleiden de avond. Helen is districtsrechercheur in Tiel en is door haar werk nauw betrokken geweest bij onder andere het onderzoek naar de ontvoering van Toos van der Valk., de ontvoering en moord op Gerrit Jan Heijn, de Makro-afpersingszaak en de moord op schrijver Paul Harland.

Ook kwam ze regelmatig in contact met daders en slachtoffers van gedwongen prostitutie. Ze heeft boeken geschreven over loverboys, stalkers, chatrooms en gedwongen prostitutie.

Vervalst
Patrick Vandermeiren, werkzaam bij Investicon (bedrijfsrecherche), komt samen met een forensisch wetenschapper vertellen over hun werk: hoe kun je voetafdrukken zekeren, hoe zien kogelgaten eruit en hoe weet je van welk wapen ze afkomstig zijn en laat zien hoe je een vervalsing van parfum of sigaretten kan herkennen.

De Bibliotheek Almere organiseert deze avond in het kader van ‘De maand van het spannende boek’ die in juni wordt gehouden. De toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):