dinsdag, 11. november 2008 - 13:47

Op heterdaad aangehouden na inbraak supermarkt

Almere

Twee Almeerders van 22 en 27 jaar oud zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden. Dit nadat een alerte getuige via een 112-tip de politie op het spoor van de inbrekers zette.

De twee worden verdacht van een inbraak in een supermarkt aan het Noordeinde.

Rond kwart over vier meldde een alerte getuige via 112-tip dat er in de supermarkt werd ingebroken. De getuige zag dat de inbrekers een ruit van de winkel hadden vernield. Terwijl meerdere agenten onderweg waren naar het pand meldde de getuige dat de inbrekers op de fiets wegreden.

Na een korte zoekactie werden in de Molenwijk twee mannen aangetroffen die bij het zien van de politie er meteen vandoor gingen. Hierop volgde een korte achtervolging. In hun vlucht lieten de mannen hun fiets achter op de Staakmolenweg.

De zoekactie richtte zich vervolgens op de directe omgeving van de Staakmolenweg. Even later werden de twee Almeerders daar in een tuin aangetroffen en aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Het is nog onbekend wat er uit de supermarkt is weggenomen. De recherche van Almere-Buiten heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):