donderdag, 1. mei 2008 - 19:43

Oranjefeest en Koninginnedag in Arnhem

Arnhem

Het Oranjefeest en Koninginnedag in Arnhem zijn drukbezocht en grotendeels feestelijk verlopen. In het algemeen leidde de drukte niet tot grote problemen, zij het dat hier en daar kleine schermutselingen plaatsvonden in de vorm van vechtpartijtjes.

De politie heeft dit jaar extra aandacht gehad voor geweld tegen hulpverleners en overlastgevende groepen om het toch vooral een gezellig feest te laten zijn. Tijdens het Oranjefeest en Koninginnedag en -nacht kon de politie snel reageren op signalen van opstootjes en vechtpartijen.

Een aantal vechtpartijtjes werden in de kiem gesmoord. Zichtbare aanwezigheid voorkwam verdere problemen. De politie heeft in totaal 48 aanhoudingen verricht. Het gaat hierbij vooral om aanhoudingen inzake openlijk geweld, mishandeling, belediging en het bij zich hebben van drugs. Ook een aantal personen die niet voldeden aan door politiemensen gegeven bevelen of vorderingen werd aangehouden. De politie heeft daarbij eenmaal pepperspray moeten gebruiken.

Eén persoon die zich nabij de Korte Hoogstraat met een aanhouding bemoeide kwam bij het wegduwen door de politie ten val en raakte daarbij gewond.
Provincie:
Tag(s):