woensdag, 7. mei 2008 - 21:41

Pakketdienst blijkt pinpasfraudeur

Den Haag

Politie Haaglanden waarschuwt voor een nieuwe manier van pinpasfraude: het bemachtigen van pinpasgegevens met een mobiel pinapparaat. Een oplichter maakte afgelopen weekend vier slachtoffers onder ouderen.

De fraudeur heeft het vooral voorzien op bejaarden. Hij probeert hen te laten pinnen op een draadloos pinapparaat dat hij bij zich heeft. Met de gegevens die hij zo bemachtigt, wordt de rekening van het slachtoffer geplunderd. Het is voor het eerst dat Politie Haaglanden deze werkwijze tegenkomt
Het afgelopen weekend hebben vier slachtoffers aangifte gedaan van deze vorm van oplichting. Bij een van de slachtoffers is een fors geldbedrag van de rekening afgeschreven. De andere slachtoffers vertrouwden het niet en blokkeerden meteen hun bankrekening. De politie sluit niet uit dat meerdere mensen het slachtoffer zijn geworden van deze vorm van fraude.

De oplichter geeft zich uit als bezorger van een postorderbedrijf. Hij brengt een pakketje naar de bewoner. Omdat er te weinig postzegels op het pakketje zouden zitten, wordt de bewoner gevraagd om een klein bedrag te betalen. De bewoner wordt gevraagd om dit kleine bedrag te pinnen. Omdat het apparaat net daarvoor op de grond is gevallen en zogenaamd niet goed meer werkt, moeten de slachtoffers drie keer pinnen. Als het dan nog niet gelukt is, zegt de man een paar dagen later terug te komen. Hij neemt het pakje weer mee.

Herkent u deze werkwijze en bent u wellicht slachtoffer geworden van deze oplichter? Neem dan contact op met Politie Haaglanden via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):