donderdag, 12. juni 2008 - 18:03

Pinkpop beste festival

Amsterdam

In Paradiso Amsterdam zijn woensdagavond tijdens de VNPF LiveXS Awards de zogenaamde IJzeren Podiumdieren uitgereikt aan o.a. Pinkpop, De Melkweg, Anouk en Claw Boys Claw. Alle winnaars ontvingen de IJzeren Podiumdieren uit handen van presentatrice Hadewych Minis.

De VNPF LiveXS Awards kende dit jaar zeven officiële categorieën: beste poppodium (Melkweg), beste popfestival (Pinkpop), beste nationale live-act (Anouk), beste optreden (Claw Boys Claw), beste directeur, beste programmeur, beste marketingactie. De eerste vier genoemde categorieën zijn publieksprijzen en de andere drie zijn zogenaamde vakprijzen.

PINKPOP 2008 is bij de uitreiking alle lof toegezwaaid en Jan Smeets nam de trofee glunderend in ontvangst. Hij dankte daarbij de programmacommissie voor de samenstelling van het formidabele programma en zijn naaste medewerkers. Eigenlijk komt de prijs toe aan alle medewerkers, de politie, de brandweer, alle hulpdiensten, de vervoermaatschappijen, de gemeente Landgraaf en uiteraard alle enthousiaste Pinkpopgangers. De 39ste Pinkpop was in alle opzichten een succes. Het festival was meer dan uitverkocht met een gemiddeld aantal bezoekers van 60.000 per dag. Het weer was prachtig, de sfeer uitstekend, de files op zwarte vrijdag vielen mee, de treinen vervoerden een record aantal festivalgangers en er waren weinig incidenten. De headliners Metallica en de Foo Fighters waren subliem en de slotact Rage Against The Machine evenaarde de aardschok van 1994. De pers was unaniem lovend.

Intussen zijn de voorbereidingen begonnen voor de 40ste jubileum editie in 2009 en wel in het vertrouwde Pinksterweekend op zaterdag 30 mei, zondag 31 mei en maandag 1 juni.
Provincie:
Tag(s):