vrijdag, 19. september 2008 - 19:52

Schrijversduo Jan en Sanne Terlouw in literair café

Lelystad

Op woensdag 24 september a.s. geeft het schrijversduo Jan en Sanne Terlouw een lezing in het literaire café van FlevoMeer Bibliotheek | Lelystad, in samenwerking met de Vrienden van de Bieb.

Vooraf is er koffie en na afloop en in de pauze is er gelegenheid om na te praten en om boeken van de schrijvers te kopen en te laten signeren. Toegangskaarten à €5,00 zijn verkrijgbaar bij de klantenservice van FlevoMeer Bibliotheek | Lelystad. De kaarten voor de “Vrienden� zijn gratis. Aanvang lezing is om 20:00 op de begane grond van de bibliotheek.

In 2005, 2007 en 2008 verschenen drie literaire thrillers van Jan Terlouw en zijn dochter Sanne: De charmeur, Venijn en De apotheker. De lezing zal gaan over hun samenwerking en het schrijven.

Jan Terlouw werd vooral bekend als politicus, bestuurder en auteur van kinderboeken. Veel van de kinder- en jeugdboeken van Terlouw zijn klassiekers geworden, ‘Koning van Katoren’ en ‘Oorlogswinter’ waarvoor hij een Gouden Griffel ontving.

Jan Terlouw publiceerde daarnaast twee dagboeken ‘Naar zeventien zetels en terug’ en ‘Achter de barricaden’. Hij beschrijft hierin zijn denken over zijn favoriete thema's. Zo geeft hij bondige en heldere analyses van de multiculturele samenleving, de verhouding tussen regering en parlement, de bio-industrie, de maakbare mens, de energieopwekking in de toekomst, transport over water, de strijd van Ayaan Hirsi Ali en de mooiste rivier van Nederland.

Sanne Terlouw werd in 1959 in Utrecht geboren. Voor volwassenen publiceerde zij in 2000 haar roman ‘Het strijkkwartet’, waarvoor zij de Libelle Romanprijs kreeg.

Haar nieuwste roman ‘Het Rozeneiland’ is begin dit jaar uitgebracht. Hierin wordt het verhaal van een Nederlandse vrouw beschreven die gefascineerd raakt door de geschiedenis van de joden op het eiland Rhodos. Haar boeken en verhalen voor kinderen verschijnen onder pseudoniem Ike Smitswater.

Wilt u meer van Jan en Sanne Terlouw horen dan bent u van harte welkom tijdens de woensdagavond in FlevoMeer|Bibliotheek Lelystad. Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.Flevomeerbibliotheken.nl of bij onze klantenservice.
Provincie:
Tag(s):