zondag, 17. augustus 2008 - 9:54

Snelle nepgoud-verkoper vol met smoezen

Rotterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vrijdag 15 augustus 2008 om 21.00 uur een 21-jarige Roemeen aangehouden op de rijksweg A29 ter hoogte van Rotterdam. De man reed niet alleen gevaarlijk, het liet voorkomen dat zijn kind ernstig ziek was en hij stond gesignaleerd voor de politie Venlo. Dit heeft het KLPD bekendgemaakt.

De medewerkers van de gewaarschuwde ambulance stelden vast dat het kind kerngezond was.

De bestuurder reed op de rijksweg A15 en A29 slalommend door het drukke verkeer. In verband met zijn rijstijl kreeg hij van de medewerkers van de onopvallende videoauto een stopteken.

De man verklaarde direct dat hij onderweg was naar het ziekenhuis in verband met zijn zieke kind. Hij gaf aan dat het had overgegeven en moeilijkheden had met ademhalen. Het kind huilde op dat moment. Voor alle zekerheid werd een ambulance gewaarschuwd.

Nadat bleek dat de man had gelogen kwam uit onderzoek vast te staan dat hij als nepgoudverkoper stond gesignaleerd en dat de politie in Venlo een arrestatiebevel tegen hem open had staan.

De man is aangehouden, bekeurd voor het rechts inhalen en overschrijden van de maximum snelheid en ingesloten in een politiebureau in Rotterdam in afwachting van zijn transport naar Venlo.
Provincie:
Tag(s):