dinsdag, 6. mei 2008 - 9:46

Super Aguri trekt zich terug uit wereldkampioenschap

Het wereldkampioenschap Formule 1 gaat verder met tien teams, want Super Aguri heeft zich teruggetrokken. De renstal kampte al tijden met geldproblemen, maar vandaag is de stekker uit het project gehaald. De Japanse renstal bestond sinds begin 2006 en werd opgezet door oud-coureur Aguri Suzuki. Na twee jaar en vier maanden is Super Aguri voorbij.

In een verklaring zegt Suzuki: “Mijn droom was om teameigenaar in de Formule 1 te worden en om dat te bereiken vroeg ik in november 2005 een plek op de grid aan. Sindsdien doe ik al twee jaar en vier maanden mee met het Super Aguri Formule 1-team, maar spijtig genoeg moet ik zeggen het team vanaf vandaag stopt met al haar raceactiviteiten.�

“De renstal heeft het opgenomen tegen grote autofabrikanten en wist al in haar tweeëntwintigste Grand Prix voor het eerst punten te scoren. Vorig jaar eindigden we zelfs als negende in de stand om het constructeurkampioenschap. De contractbreuk van hoofdsponsor SS United zorgde er echter meteen voor dat het team in financiële problemen kwam. Ook de andere richting die men is opgeslagen met betrekking op het gebruik van klantenchassis maakte het vinden van nieuwe partners moeilijker.�

"Met de hulp van Honda hebben we het team tot op dit moment draaiende weten te houden. We hebben echter geen manier gevonden om onze activiteiten in de huidige Formule 1-wereld voort te zetten en daaruit heb ik de conclusie getrokken om ons terug te trekken uit het wereldkampioenschap."

"Ik wil graag mijn dank betuigen aan Honda, Bridgestone, al onze sponsors, alle mensen die ons geadviseerd hebben, de hele technische staf, Anthony Davidson, Takuma Sato en uiteraard alle fans van over de hele wereld voor de steun aan het Super Aguri Formule 1-team."
Categorie:
Tag(s):