vrijdag, 4. juli 2008 - 9:43

Teller bekraste auto's staat al op 117

Oudenbosch

De politie van het team Mark & Dintel is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een groot aantal vernielingen aan auto's in Oudenbosch. Deze vernielingen vonden plaats in de nacht van maandag 30 juni op dinsdag 1 juli. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Momenteel staat de teller al op 117 aangiften. Sommige gedupeerden hebben van meerdere auto's aangifte gedaan. Het politieteam heeft een analist ingeschakeld en roept getuigen op zich te melden.

Een groot aantal inwoners van Oudenbosch is dinsdag 1 juli jl. geconfronteerd met ernstige vernielingen aan hun auto's. Op diverse plaatsen in Oudenbosch, aan weerszijden van de spoorlijn en met name op de Spuilaan, werden geparkeerde auto's op grove wijze rondom bekrast en werden zelfs de namen van omliggende plaatsen met een scherp voorwerp in het lak gekrast.

De politie kreeg onder meer aangiften binnen van benadeelden in de Spuilaan, Zoutlaan, Molmerlaan de F. de Vriendtstraat (3) en de Kwekerssingel.

Momenteel inventariseert de politie de aangiften (nu al 117) en is inmiddels een onderzoek gestart waarbij ook een misdaadanalist is ingeschakeld. De politie heeft woensdag 2 juli jl. een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Ook is aan 450 deelnemers van SMS Alert in Oudenbosch en omgeving een bericht gestuurd

Om het onderzoek te helpen verzoekt de politie inwoners de in de avond/nacht van 30 juni op 1 juli iets verdachts hebben gezien zich te melden via het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):