vrijdag, 19. september 2008 - 16:03

Twee AED’s in sporthallen Vlissingen en Oost-Souburg

Vlissingen

Sporthal Baskensburg en Sportcomplex De Belt worden uitgerust met een
Automatische Externe Defibrillator (AED). Tien medewerkers hebben een cursus gevolgd om het apparaat te leren bedienen. Burgemeester Wim Dijkstra overhandigt hen op maandag 22 september 2008 hun certificaten en de twee AED’s.

Een Automatische Externe Defibrillators (AED) is een hulpmiddel om mensen met een hartstilstand het leven te redden. Bij gebruik van de hartmassageapparatuur stijgt de overlevingskans van vijf procent naar 50 tot 70 procent. De AED herstelt het hartritme door middel van een stroomstoot. Het apparaat kan in principe eenvoudig bediend worden door
vrijwel iedereen, maar er is ook een korte cursus voor. Gebruik ervan zonder verder te reanimeren is zinloos.

Het apparaat is sinds 2003 op de Nederlandse markt en een toenemend aantal bedrijven en instellingen gaan over tot aanschaf van ervan. Het is niet wettelijk verplicht, maar er wordt geadviseerd om over te gaan tot plaatsing op zogenaamde risico-locaties, waar de kans is dat men 1x per 5 jaar iemand moet reanimeren.

De gemeente Vlissingen heeft al langer 2 AED’s beschikbaar: in het stadhuis en op het Badstrand (tijdens strandseizoen van 15 mei t/m 15 september) .

Op de website www.zeelandhartveilig.nl worden bedrijven en instellingen uitgenodigd kenbaar te maken waar een AED aanwezig is.
Provincie:
Tag(s):