zondag, 8. juni 2008 - 23:05

Van Persie wordt Van Bastens troef

(Elfvoetbal) Natuurlijk zei hij het niet letterlijk, maar het heeft er alle schijn van dat Marco van Basten morgen met Robin van Persie tegen Italië gaat aantreden

De aanvaller trainde de gehele avondsessie in het Wankdorf Stadion te Bern volledig mee en maakte een fitte indruk. Omdat de bondscoach geen beroep kan doen op Arjen Robben (last van lies en liep apart) komt de terugkeer van Van Persie in de selectie als geroepen.

Maar of de Rotterdammer ook daadwerkelijk gaat starten, dát wilde de bondscoach niet verklappen. "Robin is pas sinds donderdag in training, maar maakt vooruitgang. Zijn tijd om te spelen komt eraan." Morgen al? "Zoals ik al zei: zijn tijd komt eraan", hield Van Basten het kort. "We hebben een heel leuke oplossing bedacht voor morgen. Het zou inderdaad zomaar kunnen, dat Van Persie speelt."

Ook Mario Melchiot -- die kampte met een geïrriteerd schaambeen -- is fit. Robben zal pas over zeven tot tien dagen weer speelklaar zijn. Het duel met Frankrijk zal hij dus waarschijnlijk ook aan zich voorbij moeten laten gaan. "In het ziekenhuis bleek hij geen scheur in de lies te hebben opgelopen", aldus de bondscoach. "Hij kan lopen en rennen, maar pas over die termijn is hij fit. Hoe snel Arjen weer kan spelen weten we niet. Natuurlijk is het een gemis, maar we hebben het in de kwalificatie ook een aantal keer zonder hem moeten en kunnen doen. We zijn in staat zijn wegvallen op te vangen." Robben mist in ieder geval de duels met Italië en Frankrijk (vrijdag). De wedstrijd tegen Roemenië op dinsdag 17 juni kan hij wellicht wel halen.

De brede glimlach die volgde verraadde dat Van Basten morgen Van Persie uit de hoge hoed gaat toveren. De elf die het tegen Italië moeten gaan doen, zien er dan waarschijnlijk als volgt uit: Edwin van der Sar, André Ooijer, Johnny Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Demy de Zeeuw, Orlando Engelaar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij. Morgen meer nieuws vanuit Bern.
Categorie:
Tag(s):