dinsdag, 5. augustus 2008 - 19:51

Zeer grote brand in fruitteelt-schuur

Kwadendamme

Dinsdagmiddag even na 16.15 uur is er brand uitgebroken in een fruitteeltschuur aan de Slabbekoornsedijk in Kwadendamme. Omdat de omvang van de brand al snel duidelijk was, werd er direct opgeschaald naar middelbrand en binnen 10 minuten zelfs tot grote brand.

Het fruitteeltbedrijf, dat zich buiten het dorp Kwadendamme bevindt, is door de brand zo goed als verloren gegaan. De brandweer heeft zich in eerste instantie gericht op het beschermen en nathouden van het aangrenzende woonhuis en het nathouden van een dieseltank die tegen het brandende pand aan stond. Bij de brand is asbest vrijgekomen, een meetploeg van de Kruiningse brandweer is opgeroepen om metingen te verrichten. In de schuur stonden koelcellen en sorteermachines. De muren van het pand zijn ingestort.

Enkele medewerkers hadden rook ingeademd en zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Of zij zijn afgevoerd naar het ziekenhuis is onbekend. Door de enorme rookwolken die van kilometers ver zichtbaar waren, kwam het publiek in groten getale op deze brand af. De brand is volgens de eigenaar vermoedelijk ontstaan door laswerkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):