zondag, 2. november 2008 - 9:58

Zeeschip in de problemen op Westerschelde

Borssele

Een zeeschip is zondagochtend vroeg in de Westerschelde ter hoogte van Vlissingen in de problemen geraakt. Dit maakt een woordvoerder van de KLPD bekend.

Omstreeks 02.15 strandde het schip geladen met afgekeurd fruit op de wal ter hoogte van de kerncentrale Borssele. Het schip is rond 03.30 uur met vier sleepboten vlotgetrokken en overgebracht naar de Bijleveldhaven in het Sloegebied van Vlissingen.

De zogenaamde 'fruitjager' is 158 meter lang en vaart onder de vlag van de Bahamas. Het schip was op de terugweg van Antwerpen naar Santa Marta Colombia met afgekeurd fruit. De Filippijnse bemanning voer onder loodsaanwijzing. Ter hoogte van de kerncentrale ontstond er vermoedelijk in de machinekamer een technisch mankement, waardoor het schip strandde.

De Waterpolitie, unit Zeeuwse stromen, hoort de kapitein, de stuurman en de loods. Als na inspectie blijkt dat het schip geen lekkage heeft opgelopen dan zal het schip worden vrijgegeven. Aan boord bevond zich ook één container met gevaarlijke stoffen, klasse 9. Deze container met o.a. schoonmaakmiddelen leverde geen gevaar voor de omgeving op.
Provincie:
Tag(s):