zaterdag, 6. juni 2009 - 2:17

A73 tunnels 10 dagen afgesloten

Roermond

De tunnels in de A73 bij Roermond gaan vanaf vrijdagavond 12 juni tot en met maandagochtend 22 juni dicht voor het uitvoeren van werkzaamheden die de afbouwplanning meer robuust maken. Dit is het resultaat van overleg tussen Rijkswaterstaat, de gemeente Roermond, de provincie Limburg en ondernemers in de regio. Uit recent extern onderzoek is gebleken dat de besturing van de tunneltechnische installaties vereenvoudigd kan worden. In het verlengde daarvan wordt voor de verkeersafwikkeling een standaardsysteem toegepast, zoals ook gebruikt wordt in andere tunnels en wegvakken in Nederland. Ook zal de bediening van de installaties in de eerste periode lokaal vanuit de tunnel in Roermond gebeuren en pas op een later tijdstip worden verplaatst naar de verkeerscentrale in Geldrop. Voor het realiseren van deze maatregelen zijn, behalve de afsluiting van 12 tot 22 juni, aanvullende kortdurende afsluitingen nodig na deze weeksluiting. Tijdens deze afsluitingen wordt een aantal werkzaamheden uitgevoerd. Dit is ondermeer het inslijpen van verkeersdetectielussen in het wegdek, het aanbrengen van een kabel voor de energievoorziening en het testen van de veiligheidssystemen.

De bestuurders en ondernemers (o.a. EVO/TLN, Designer Outlet Center, Retail Center en binnenstadwinkeliers) hebben aangegeven dat elke sluiting van de tunnels natuurlijk slecht uitkomt. Wel geven zij aan te begrijpen dat deze sluitingen noodzakelijk zijn voor de voorbereiding van de definitieve afbouw, waarbij de afbouwplanning meer robuust wordt en onverwachte omstandigheden minimaliseert.

De eerste sluiting zal plaatsvinden in de nacht van 9 op 10 juni gevolgd door de sluiting in de week van 12 tot 22 juni.

De ondernemers hebben verder aangegeven nauw betrokken te willen zijn bij alle toekomstige afsluitingen die nog nodig zijn om tot een definitieve openstelling te komen.
Provincie:
Tag(s):