donderdag, 11. juni 2009 - 22:05

Asser burgemeester Heldoorn op de fiets door Madrid

Assen

Burgemeester Sicko Heldoorn neemt op 16 juni deel aan een fietstocht door het centrum van Madrid. De Nederlandse ambassade heeft samen met Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en lokale partners de fietstocht georganiseerd als promotie voor de start van de Vuelta 2009 in Assen.

De ongeveer 100 deelnemers aan de fietstocht door Madrid starten bij de Nederlandse ambassade in de Torre Espacio en fietsen vervolgens een route van ongeveer 9 kilometer naar het Parco del buen Retiro. Onder de deelnemers aan de fietstocht zijn politici, diplomaten, kinderen van de Nederlandse basisschool in Madrid en de Spaanse oud wielrenners Abraham Olano, Anselmo Fuerte, Eduardo Chozas, Miguel �ngel Martin Perdiguero en Carlos Castaño. Ook oud Vuelta winnaar Joop Zoetemelk is een van de deelnemers.

Direct na de aankomst van de fietstocht vindt de presentatie plaats van het boek ‘Mi querida bicicleta – relatos de ciclismo de Holanda y España’ met daarin Spaanse en Nederlandse wielerverhalen. In augustus komt hiervan de Nederlandse versie uit onder de titel ‘Mijn geliefde fiets’. Aansluitend aan de boekpresentatie organiseert de Nederlandse ambassade het seminar ‘Nederland en Spanje samen op de fiets: leren van de Nederlandse ervaring’.
Provincie:
Tag(s):