zondag, 10. mei 2009 - 23:34

AZ viert zonder moeite titelfeest

(Elfvoetbal) Zonder al te veel problemen heeft AZ zondag met 3-1 gewonnen van Heerenveen. In een trage wedstrijd stelde Heerenveen de kampioenen in de gelegenheid een echt kampioensfeestje te vieren.

Eerst mocht Mounir el Hamdaoui scoren, zodat hij definitief topscorer is in de Eredivisie. Hij heeft één doelpunt meer gemaakt dan Luis Suarez van Ajax. In de rest van de wedstrijd was vooral traag voetbal te zien. Het was fair, technisch in orde, maar doordat tempo ontbrak, was het niet echt een leuke wedstrijd.

In de eerste helft zorgde Moussa Dembélé nog voor 2-0. In het tweede deel maakte heel Alkmaar zich al op voor het kampioensfeest. Dembélé maakte nog wel een doelpunt en Patrik Ingelsten redde de Friese eer, maar van belang was dat niet meer.

De hele wedstrijd was dan ook totaal niet meer van belang voor de beide ploegen. AZ was al een paar weken kampioen en speelde nergens meer voor. Voor Heerenveen was ook duidelijk geworden dat het nergens meer om ging. Doordat Twente zich met de tweede plaats had verzekerd voor de voorronde van de Champions League waren de Friezen als bekerfinalist al verzekerd van een plaats in de Europa League, de opvolger van de Uefa Cup.

De ploegen maakten er desondanks niet een echte wedstrijd van, waarbij vol op de winst werd gespeeld. Heerenveen hield zich rustig om volledig fit te blijven voor die bekerfinale. Het legde de Alkmaarders geen strobreed in de weg om met een goede zege het kampioensfeest aan te vangen.

De kampioensschaal werd na de wedstrijd uitgereikt, weken na na het behalen van de titel. Het AZ publiek vierde een geweldig seizoen, waarin AZ als meest constante ploeg kampioen werd. De terechte kampioen, die volgend jaar mag laten zien hoe het tussen de echt grote ploegen waard is in de Champions League.
Categorie:
Tag(s):