donderdag, 23. april 2009 - 21:40

Bedreiger bankpersoneel gearresteerd

Almere

Woensdagochtend arresteerde een aanhoudingseenheid ( AE-VAG) van politie Flevoland een 33-jarige Almeerder in zijn woning in de Almeerse wijk De Wierden, als verdachte van meerdere bedreigingen van bankpersoneel.

De man zou in de afgelopen weken bij verschillende bankfilialen van één en dezelfde bank in Almere, bankpersoneel bedreigd hebben. Ook pleegde hij een vernieling in één van de bankvestigingen. De recherche van basiseenheid Almere Haven heeft de zaak in onderzoek.

In verschillende bankfilialen van één bank kwam het tot een confrontatie tussen de verdachte en het bankpersoneel. Omdat ze de man niet konden of mochten helpen ontstak hij in woede waarbij hij het bankpersoneel ernstig bedreigde. In één van de filialen vernielde de man tijdens zijn woedeuitbarsting een kunstwerk. De medewerkers deden aangifte en gaven aan zich bang en bedreigd te voelen door de agressieve klant. De bank nam zelfs drastische maatregelen door apart voor deze agressieve klant beveiliging in te huren. Omdat de Almeerder in het verleden betrokken was bij geweldsincidenten werd besloten om een aanhoudingseenheid in te zetten. Nadat de man zonder problemen was ingerekend werd hij overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zal vermoedelijk nog deze week worden geleid voor de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):