vrijdag, 1. mei 2009 - 16:28

Bewoner gewond bij brand aan Leusderweg

Amersfoort

Afgelopen nacht brak er brand uit in een bovenwoning aan de Leusderweg. Een voorbijganger rook een brandlucht en zag rook. Hierop alarmeerde hij de brandweer. De brandweer trof bij binnenkomst in de woning de bewoner buiten bewustzijn aan. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Er waren geen rookmelders in de woning aangebracht. De woning is (tijdelijk) onbewoonbaar.


Om 0:36 uur kreeg de brandweer melding van de brand. Bij aankomst stond de woning volledig vol rook en is er opgeschaald naar middelbrand. De brandweer vond de bewoner buiten bewustzijn op de grond in zijn woning. De man is daarop met de hoogwerker uit het pand gehaald en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brand is in de keuken ontstaan.

De politie onderzoekt wat de oorzaak van de brand is.
De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Om 1:09 uur werd de melding ‘brand meester’ gegeven. De bewoners van het naastgelegen pand zijn vannacht elders ondergebracht in verband met de rookontwikkeling. Stichting Salvage regelt de opvang van de bewoner en zorgt zo nodig voor tijdelijke vervangende woonruimte.
Provincie:
Tag(s):