zaterdag, 3. oktober 2009 - 17:20

Buschauffeur krijgt vuistslagen in het gezicht

Geldrop

Vrijdagavond omstreeks 21.40 uur is een 54-jarige buschauffeur uit Eindhoven door een onbekende man overvallen en mishandeld.

De buschauffeur stopte de bus - een busdienst van Eindhoven naar Geldrop en terug - bij de bushalte aan de Laan der 4 Heemskinderen. Bij de bushalte stond een man te wachten, de latere dader. Toen de man voorin de bus binnenstapte dreigde hij met op een koevoet gelijkend voorwerp de chauffeur te slaan. Hij eiste geld.

De buschauffeur zag kans het slagwapen te pakken maar moest vervolgens enkele vuistslagen in het gezicht incasseren. Een paar passagiers die al in de bus zaten, probeerden de buschauffeur te ontzetten. De overvaller vluchtte zonder buit weg in de richting van het winkelcentrum de Coevering.
Van de dader is het volgende signalement bekend. Het gaat om een blanke man met een lengte van ongeveer 1, 75 m. De leeftijd is tussen de 20 en 25 jaar. Hij heeft een stevig postuur, kort zwartkrullend haar en een stevige neus. Verder had hij een beginnende baard en snor. Hij had meerkleurige schoenen en een donkerblauwe joggingbroek aan. Verder droeg hij een stoffen jas met aan de binnenzijde mogelijk bont. De jas heeft een geblokt patroon, gelijkend op een houthakkersblouse.
Getuigen kunnen zich melden bij de politie van Geldrop, tel: 0900 - 8844. Anoniem kan ook, tel: 0800 - 7000.
Provincie:
Tag(s):