maandag, 8. juni 2009 - 14:56

Celstraffen voor drugshandel in Amersfoort

Utrecht

De rechtbank in Utrecht heeft maandag drie mannen van 38, 44 en 43 jaar oud uit Amersfoort veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk 30, 20 en 15 maanden wegens het bezitten van en handelen in softdrugs en het plegen van valsheid in geschrift. De 38-jarige man werd tevens veroordeeld voor witwassen.

De rechtbank was van oordeel dat de drie zich gedurende een periode van tenminste vijf maanden hebben schuldig gemaakt aan het op grote schaal en professioneel verhandelen van softdrugs. De handel vond onder meer plaats van uit een growshop in Amersfoort. De drie werden in mei 2007 opgepakt. De valsheid in geschrift pleegden de drie door valse werkgeversverklaringen en huurovereenkomsten over te leggen om zo de financiering van de aankoop van diverse panden rond te krijgen en vond plaats tussen 2002 en 2006.

Het witwassen door de 38-jarige man vond plaats door het wisselen van geld bij een bank in Amersfoort en de aankoop van diverse goederen.

De rechtbank constateerde dat het Openbaar Ministerie opgenomen gesprekken met geheimhouders niet direct vernietigd heeft, zoals de regels voorschrijven. De rechtbank verbond hier echter geen consequenties aan en oordeelde dat het OM ontvankelijk is. Ook aan het feit dat rechtszaak tegen de drie lang geduurd heeft, verbond de rechtbank geen consequenties.
Provincie:
Tag(s):