dinsdag, 16. juni 2009 - 21:51

Charity Cup 2009 !!!

Oosterschelde

Afgelopen zaterdag werd op de Oosterschelde weer gestreden om de Charity Cup! Een jaarlijks terugkerend zeilevenement waarvan de opbrengsten gaan naar een goed doel.In 2009 is dat de Hartstichting!

Toeschouwers en Sponsors zagen vanaf het luxe VIP schip de Amélia van Goldies Travel de zeilers onder zeer lichte weersomstandigheden vertrekken in verschillende klassen.

In klasse A waren de Grand Cru en de Maxitinus mooi op tijd weg, met in hun kielzog de Lonestar en Dexels. Aan boord van verschillende schepen werd zeer fanatiek gezeild en men zocht met stroom tegen de ondiepe stukken op. Sommige navigators namen teveel risico en liepen vast (nota bene voor eigen huis en haard, we noemen geen namen)!

Uiteindelijk ging de Lonestar met de 1e prijs naar huis. Wide Awake werd tweede (een mooie prestatie van de 2 koppige bemanning), Cormoran derde. Een sportieve vermelding is er voor de Maxitinus, die zijn tweede plaats inleverde omdat de baan naar eigen zeggen, niet helemaal correct was gevaren.

In klasse B werd gestreden tot het einde. De dames van de Diricawl geven nooit op! Helaas zagen ze, met nog een paar honderd meter te gaan, het finishschip om 17.15u vertrekken. Volgend jaar regelen we niet alleen een mooi en sportief verjaardagscadeau voor Christien, maar ook iets meer wind.

De sterk varende Vondeling van Dirk Kloosterman won in klasse B niet alleen op Line Honors, maar mocht ook de overall prijs komen ophalen. Dame de Meuse wist knap binnen de tijd te finishen en mag een tweede plaats bijschrijven!

In de ORC klasse werden 2 wedstrijden gevaren. Een korte en een lange baan!

Na één uur en twaalf minuten gleed de Wemeldinges als eerste over de lijn. De J24 Jeetje van Bianca en Hasse wist op meting race 1 te winnen. Wemeldinges werd tweede en Tintamare van Theun Hage derde.
Race twee werd een paaltje voor de mannen van de Lazy Sunday! Jeetje pakte de tweede plaats en Wemeldinges werd derde.

Overall ORC:
1. Jeetje J24 3,0 pnt.
2. Lazy Sunday Spirit 28 5,0 pnt.
3. Wemeldinges First 34.7 5,0 pnt.

Op de wal was het na afloop heerlijk toeven op het wedstrijdterrein aan het Goese Sas met een biertje, een live optreden van Marsha en band en een speeltuin voor de kinderen.

’s Avonds zorgde The Old Firm voor een gezellig sfeertje in Café Restaurant Het Loze Vissertje, alwaar ook de prijsuitreiking plaatsvond. Hansa Watersport, zoals altijd weer een trouwe partner, zorgde samen met de Stichting Sail4Charity voor mooie prijzen. De volledige uitslagen zijn te vinden op de website van de Stichting.

Meer informatie met betrekking tot de opbrengsten van 2009, een filmpje e.d volgen nog via http://www.sail4charity.nl/ . Sail4Charity zal namelijk nog betrokken zijn bij een ander zeilevenement dit jaar. Binnenkort meer!
Provincie:
Tag(s):