maandag, 5. oktober 2009 - 20:48

Dader steekpartij binnen 5 minuten gearresteerd

Almere

Maandagmiddag arresteerden agenten in een lijnbus op het station Muziekwijk, een 27-jarige Almeerder die verdacht wordt van het neersteken van een 25-jarige plaatsgenoot. Beide mannen zijn bekenden van elkaar maar ook van de politie.

Rond kwart voor drie ontstond om nog onbekende redenen ruzie tussen twee mannen op het station Muziekwijk. De gemoederen liepen hoog op waarbij er over en weer klappen vielen. Plotseling trok één van de mannen een mes en stak hij meerdere malen in op het slachtoffer. De 25-jarige Almeerder vluchtte van zijn belager weg het winkelcentrum in maar zakte ter hoogte van een huishoudwinkel in elkaar.

Omstanders die de ruzie en het steekincident zagen belden direct 1-1-2 alarm. Omdat er veel meldingen binnen kwamen met een goed signalement en er getuigen waren die de verdachte een lijnbus in zagen stappen, wisten gealarmeerde agenten de man snel te traceren en te overmeesteren. Bij de aanhouding, die plaatsvond zo’n vijf minuten na de éérste 1-1-2 melding, is bij de verdachte een mes aangetroffen en in beslag genomen. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis en aldaar opgenomen. Over zijn toestand is nog niets bekend. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):