zondag, 7. juni 2009 - 9:31

Drie woningen door brand verwoest

Emmen

In de nacht van zaterdag op zondag vonden er drie woningbranden in Emmen plaats. Omstreeks 01.00 uur ontdekte een bewoner aan de Rietlandenstraat dat het rieten dak van zijn boerderij in brand stond. Hierop heeft hij zijn echtgenote, dochter en schoonzoon gewekt en de brandweer gebeld.

Ze konden de boerderij niet meer redden. De schoonzoon moest met ademhalingsproblemen, nadat hij nog iets uit de woning had gehaald, opgenomen worden in het Scheperziekenhuis in Emmen.

Het vuur sloeg kort na de ontdekking over op een naast de boerderij gelegen tot woning verbouwde rietgedekte schuur. Het gehele dak brandde af en er ontstond grote rook en waterschade. De twee bewoners konden hun woning tijdig verlaten.

Ongeveer drie kwartier later ontdekte een bewoner aan de Noordbargerstraat eveneens dat het rieten dak van een aan zijn boerderij vastzittend verblijf in brand stond. Hierop wekten zijn echtgenote en hij de daar slapende drie kinderen en konden ze het pand verlaten. Het verblijf brandde volledig af maar de brandweer kon de boerderij redden. Deze liep grote rook- en waterschade op. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):