maandag, 19. oktober 2009 - 21:32

Eerste fase rotondes Beersdalweg/N281 klaar

Heerlen

In Heerlen is de aanleg van de eerste rotonde aan de Beersdalweg/N281 afgerond. Deze ligt aan de kant van Voerendaal, bij de aansluiting van Beersdalweg op de westelijke op- en afrit van de N281. De Beersdalweg, de op- en afrit van de N281 en de afrit Voerendaal van de A76 zijn inmiddels weer open voor het verkeer. Ook Ten Esschen is weer volledig bereikbaar. Later volgt de tweede rotonde en de aanleg van een fiets- en voetgangersviaduct.

De werkzaamheden van fase 2 starten na de feestdagen in januari 2010. Dan word de tweede rotonde aangelegd tussen de Handelsstraat, In de Cramer en de Beersdalweg. Ook wordt dan het fiets- en voetgangersviaduct over de Beersdalweg aangelegd. In deze fase is beperkt verkeer over de Beersdalweg wel mogelijk. Tegen die tijd ontvangen betrokkenen meer informatie over mogelijke wegafzettingen en omleidingsroutes.

De aanleg van de rotondes op de woonboulevard is een van de projecten die in het kader van de zogenaamde Netwerkanalyse worden uitgevoerd. In de Netwerkanalyse worden de infrastructurele problemen rondom de zogenaamde stadspoorten aangepakt. Dit zijn de gebieden waar het rijkswegennet overgaat op het stedelijk wegennet.
Provincie:
Tag(s):