vrijdag, 19. juni 2009 - 17:10

Eigenaar cafetaria neergeschoten

Leeuwarden

De 51-jarige eigenaar van een cafetaria aan het Piet Kramerplein is donderdagavond neergeschoten tijdens een overval. De vermoedelijke overvallers, een 24-jarige Leeuwarder en een 19-jarige inwoonster van Burgum zijn aangehouden.

De eigenaar sloot om 23:15 uur zijn zaak af, toen een man met een doek om zijn gelaat de zaak binnenkwam . Deze man bedreigde de eigenaar en eiste geld. De eigenaar liep daarop naar buiten naar zijn auto, waarin hij de dagopbrengst had gelegd. De eigenaar kwam daarbij ten val, waarop hij een harde knal hoorde. Nadat de eigenaar weer was opgestaan, overhandigde hij het geld, enkele honderden euro’s, aan de overvaller. De overvaller rende daarna weg.

De door de eigenaar gewaarschuwde politie stelde onmiddellijk een onderzoek in. De verdachte en een in zijn gezelschap verkerende vrouw, werden kort daarna op grond van het opgegeven signalement op de Willem Sprengerstraat aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

De eigenaar bleek bij onderzoek door ambulancepersoneel lichte verwondingen te hebben, die door een vuurwapen zijn veroorzaakt. Hij kon daarvoor ter plaatse worden behandeld. De politie heeft na de melding een Burgernetactie opgestart. Daarbij werden ca. 2000 deelnemers bereikt.
Provincie:
Tag(s):