woensdag, 29. juli 2009 - 23:19

Eigenaren Haags pand opgepakt voor mensenhandel

Den Haag

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) en Vreemdelingenpolitie Haaglanden hebben onder leiding van het Functioneel Parket op woensdag 28 juli 2009 woningen doorzocht in de omgeving van de Haagse Markt. Dit werd gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek dat zich richt op verdenking van illegale tewerkstelling, mensenhandel en mensensmokkel.

Bij de doorzoeking zijn elf illegale vreemdelingen (allen afkomstig uit Indonesië) aangetroffen die daar onder erbarmelijke omstandigheden woonden en werkten. De twee eigenaren van het pand zijn als verdachten aangehouden.

In de woning en de bovengelegen etages zijn provisorisch ingerichte keukens aangetroffen waar producten voor een toko werden voorbereid. Op het moment van de doorzoeking lagen etenswaren te drogen op diverse verwarmingselementen. De elektrische bedrading lag open en bloot. De werknemers sliepen op matrassen in diverse kleine ruimten boven de provisorisch ingerichte keukens tussen het aanwezige ongedierte. De werknemers zijn door de Vreemdelingen Politie staande gehouden.

De actie is uitgevoerd in samenwerking met de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag. In verband met het acute brandgevaar en de erbarmelijke omstandigheden is het pand door de Dienst Stedelijke Ontwikkeling afgesloten en verzegeld.

Het strafrechtelijk onderzoek zet zich voort.
Provincie:
Tag(s):