vrijdag, 27. november 2009 - 10:02

Feyenoord wil gratis spits en geen externe financiers meer

Rotterdam

(Elf-Voetbal) Feyenoord blijft bij haar wens om in januari een nieuwe spits aan de selectie toe te voegen. Volgens technisch directeur Leo Beenhakker ligt de voorkeur sterk bij een transfervrije aanvallende versterking.

Vergeleken met vorig jaar heeft Feyenoord na veertien duels weliswaar negen punten meer op zak, maar vreemd genoeg zes goals minder gemaakt. Opvallend, want het gebeurt met vrijwel hetzelfde spelersmateriaal. Van de elf spelers die vorig jaar rond deze tijd het doel hadden getroffen, is alleen Michael Mols niet meer actief voor Feyenoord. Bovendien zijn er met nieuwkomer Sekou Cissé en de vorig seizoen geblesseerde Jonathan de Guzman twee productieve spelers bij gekomen. Roy Makaay (één tegenover zes) en Diego Biseswar (nul tegenover vijf) komen dit seizoen minder goed uit de verf.

Het hervatten van de zoektocht naar een spits is een nieuw signaal aan bankzitter Makaay, dat hij geen toekomst meer heeft in De Kuip. Een vertrek van Makaay en/of een verkoop van De Guzman levert echter nauwelijks extra armslag op de transfermarkt op. "Dat geld kunnen we niet herinvesteren", aldus algemeen directeur Eric Gudde in De Telegraaf.

Medio december presenteert Feyenoord de jaarcijfers over het afgelopen seizoen en een plan van aanpak om de financiële problemen aan te pakken. Hoe lastig die financiële situatie is, blijkt uit de financiering van het trainingskamp, dat betaald gaat worden uit de opbrengst van een oefenwedstrijd in januari tegen VV Hierden. De vraag is bovendien niet of Feyenoord in het nieuwe jaar een tekort aan liquide middelen krijgt, maar wanneer in het nieuwe jaar.

Gudde vertelt daarover in het landelijke dagblad: "Om uit categorie 1 te komen, moeten we ons verbeteren op het punt van exploitatie, schuld en liquiditeit en dus is er geen enkele ruimte om aankopen te doen. Voor eventuele versterkingen zijn we aangewezen op de eigen jeugd, spelers van Excelsior of Babovic-achtige oplossingen, die ons helemaal niets kosten. Externe financiers zijn ook geen oplossing meer, want daarmee verslechtert op termijn toch de schuldpositie."
Categorie:
Tag(s):